top of page
Search
  • Sari Pietikäinen

Tervetuloa maaliskuu!Pilvinen kausi alkoi jo tuntua loputtomalta. Sitten tuli maaliskuun ensimmäinen ilta ja pelasti. Taivas oli kirkas! Lähdin toiveikkaana testaamaan uutta Rovaniemen pohjoispuolella olevaa kuvauspaikkaa heti, kun netistä alkoi kantautua ensimmäisiä havaintoja vihreästä...


Uusi paikka osottautui hienoksi. Parkkipaikalta on vain lyhyt kävely suon reunaan ja sieltä avautui näkymä oikeastaan joka suuntaan. Tie jää enimmäkseen selän taakse, joten autojen valot ei kauheasti häiritse. Ainoastaan kaupungin valosaaste hieman häiritsi läntisellä taivaalla pitkissä valotuksissa. Onneksi reposet asettautui toiselle suunnalle.Revontulet oli tosi aikasessa. Eli ne loimotteli taivaalla jo siinä vaiheessa kun saavuin paikalle joskus 20-21 tienoolla. Monesti saa odottaa miltei puoleenyöhön, ennenkuin mitään tapahtuu. Pari tuntia varmaan kuvasin ennenkun pilvet oli vyöryneet päälle ja tuletkin oikeastaan hiipuneet. Heh. Tämän illan päätteeksi tajusin, että kameran kello näyttää aivan mitä sattuu. Olin unohtanut säätää sen edellisen reissun jälkeen. Eli ei ole aavistustakaan mihin aikaan kuvia otin... Onneksi se ei ole kovin vakavaa. Tilanne korjaantui seuraavalle illalle.Seuraavana päivänä keli näytti vielä paremmalta. Ja sitähän se oli sitten illallakin. Ei pilven palastakaan taivaalla ja edelleen mukavan lämmin nollakeli, pientä jäätävää viimaa lukuunottamatta..... Ja reposet. Aijai. Ne ne vasta olikin.. Pienen odottelun jälkeen himmeä rauhallinen kaari heräsi eloon.

Orion, Härkä & Seulasten ja Marsin kohtaaminen valosaasteen yllä - reposia odotellessa...


Nää oli itselle tämän kauden kirkkaimmat ja vikkeläliikkeisimmät tulet. Sai ihan tosissaan kikkailla kameran asetuksilla, että sai tallennettua tarkkoja yksityiskohtia... Ja välillä piti vaan tuijottaa taivaalle ja ihmetellä, kun valoshow vyöryi päälle.


Parin tunnin kuvausreissu päättyi tämmöiseen rauhalliseen näkymään. Tulet jäi vielä loimottelemaan taivaalle, mutta koti kutsui... Seuraavanakin iltana olisi ollut elämää taivaalla, mutta työviikolla kaksikin peräkkäistä kuvausiltaa on aika paljon. Ja sitten olikin taas pilvistä.


Linkit Taivaanvahtiin:

1.3.2021


2.3.2021


18 views0 comments

Recent Posts

See All

Sari Pietikäinen

Valokuvablogi

bottom of page