top of page
Search
  • Sari Pietikäinen

Planeetat iltaruskossaPaljon oli ollut puhetta Venuksen ja Merkuriuksen kohtaamisesta iltataivaalla... Pohjoisen taivas on jo niin kirkas, etten kuvitellut oikeasti näkeväni muuta kuin ehkä Venuksen, jos silmät osuu vahingossa oikeaan kohtaan. Rovaniemellä en olisi edes vaivautunut pihalle yrittämään planeettabongausta, mutta kun satuin sopivasti Ouluun ja taivas oli täysin pilvetön, oli pakko lähteä tsekkaamaan tilanne. Valitsin paikan, josta oli hyvä näkyvyys luoteeseen. Nallikari oli tähän tilanteeseen juuri sopiva.Yön pimein hetki oli käsillä vähän puolenyön jälkeen. Iltarusko värjäsi taivaan, ja Venus löytyi nopeasti paljain silmin. Merkuriusta en nähnyt, mutta räpsin kuvia toiveikkaana. Oli todella mukava yllätys, kun löysin sen lopulta valokuvista. Tarpeeksi kun oikeasta kohtaa zoomaa seuraavaa kuvaa, niin sieltä se pikkuinen löytyy. :)
Seuraava kuva on zoomattu edellisestä. Venuksen vaihe näkyy selvästi ja Merkuriuksenkin voi kuvasta bongata vasemmasta reunasta.

Hieno ilta. Tyyntä ja lämmintä, eikä inisevät kaveritkaan olleet vielä liikenteessä. Se mikä kuvista ei onneksi välity, on taustalla pauhannut perjantai-illan bilemeininki. Parkkipaikka oli täynnä ja poppi soi. Nuoriso oli riehaantunut juhlimaan koulujen päättymistä rannalle, kun kaikki muut paikat olivat vielä kiinni. Onneksi sain kuvata kuitenkin rauhassa, vaikka välillä pitikin varulta vähän vilkuilla olan yli.
8 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


Sari Pietikäinen

Valokuvablogi

bottom of page