top of page
Search
  • Sari Pietikäinen

Kuutamolla


Aika kuutamolla oltiin Corona Borealiksen syyskauden avajaisissa 2.10.2020. :D

Paikkana meidän illanvietollamme oli District Rovaniemen upea jurttakylä, josta ensimmäisessä kuvassa onkin hyvin yksi jurtta näytillä. Päästiin kurkistamaan tuommoiseen sisälle, ja kyllä siellä vaan kelpaisi majoittua.


Alkuillasta näytti siltä, että pilvet ei katoa lainkaan, ja menee ihan nuotiolla istuskeluksi meidän touhu, mutta niin vaan lopulta pilvet alkoi väistyä ja Mars ja täysikuu tulivat esiin. Alkuvaiheessa kuun ympärillä oli pieni kehä pilvissä, mutta illan edetessä ja sumun noustessa, kehä muuttui toisenlaiseksi - sumukehäksi.


Tommosta sumukehää en ole aiemmin nähnyt ja alkuun jopa epäilin, että kameran linssi ois huurussa tai jotain muuta hämärää.. Mutta ei. Kyllä siellä taivaalla tuommoinen oli. Pieni kirkas piste kuvissa kuun vieressä on Mars. Hieman pitäisi vielä tutustua enemmän sumukehän kuvaamiseen ja käsittelyyn, jotta saisi näkyviin kaikki yksityiskohdat, mutta kyllä näistäkin jo jotain tolkkua saa.


Illan aikana taivaalla käväisi pienet revontuletkin, vaan kuu peittosi ne täysin kirkkaudellaan. Saatiin porukalla makkarat paistettua, tärkeimmät kuulumiset vaihdettua ja vähän tiirailtua taivaan kohteita kaukoputkella ja kiikareilla. Mukava ilta! Toivottavasti saadaan järjestettyä lisää tämmöisiä.


Taivaanvahti:37 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Sari Pietikäinen

Valokuvablogi

bottom of page