top of page
Search
  • Sari Pietikäinen

Vuoden 2022 hetkiä

Hupsista! Vuosi on vierähtänyt, ja blogini on ollut täysin vailla huomiota. Täytyy korjata tilanne, sen verran kuitenkin kirpaisi juuri maksamani kahden vuoden lasku tästä lystistä... Hmm. Harrastukset... Tässä on vuoden aikana ollut muka kaikkea muuta hommaa. Niinku opiskelua ja töitä. Kuvaamaan olen onneksi kuitenkin ehtinyt jonkin verran, vaikka jälleen syksyn kelit ovatkin enimmäkseen masentaneet.

Orion Ystävyyden sillan päällä Vikakönkäällä sopivasti juuri ystävänpäivänä 14.2.2022. Reposia mä varmaan olin metsästämässä, mutta löysinkin tämän kauniin talvisen maiseman.Aurinkoa ja kuuta pääsin kuvaamaan vuoden aikana muutaman kerran. Auringon lisääntynyt aktiivisuus näkyy kasvavassa pilkkujen määrässä. Aurinko on kuvattu 11.7.2022 ja Kuu 9.10.2022.


Niin, ja olihan se osittainen auringonpimennyskin tänä vuonna ilonamme 25.10.2022. Tosin pilvet yritti parhaansa mukaan sotkea kuvaussuunnitelmia Rovaniemellä... Mutta pienen hetken verran sain onnekseni kuvattua pimennyksen alkuvaihetta ja melkein maksimivaihetta ennenkuin pilvet peitti kaiken.

Reposia on ollut kovasti kuluneen vuoden aikana. Harmillisesti joko pilvet tai työt on häirinny huomattavasti näitten bongailua... Kuvan tulet oli Jäälin montuilla 1.4.2022.
8.9.2022 Sinetässä
Vikakönkäällä 23.9.2022...Raanujärvellä 23.10.2022. Tämä olikin uusi kuvauspaikka itselle. Aika kiva paikka, vaikka vähän turhan kaukana. Toisaalta, juuri työreissulla ajettiin tästä ohi pimeän aikaan, ja parkkipaikka oli aivan tukossa turistikyytejä. Joten ei ehkä tarvitse itse tuonne asti enää ajella...Linnunrata on aina upea ilmestys. Ja harvoin lopulta päätyy niin pimeään paikkaan, että kannattaa edes kokeilla sen kuvaamista. 27.8.2022 Suomen luonnon päivänä löytyi Rovaniemeltä tämmöinen pala luontoa...Samaisena luonnon päivänä ja oikeastaan ihan samasta paikasta kuvattuna tämmönen maisemaplaneettakuva. Oikealla kirkkaimpana Jupiter ja vasemmalla Härän ja Seulasten välissä Mars. Ison kiven juurella on muuten geokätkö... :D Tähdet ja avaruus -lehti päätyi julkaisemaan tämän kuvan. Jeij! https://www.taivaanvahti.fi/observations/show/108845Kaikenlaista uutta on tullut opeteltua vuoden aikana liittyen oikeastaan valinnaisiin kursseihin kulttuurialan opinnoissani. Toki osin ihan vaan oman mielenkiinnon vuoksi. Videokuvausta, videon editointia, kuvankäsittelyä... Jossain vaiheessa kevättä syntyi ajatus testata "kaksoisvalotusta". Omalla kameralla kun ei suoraan sellaista pysty tekemään, piti tämä kikkailla PhotoShopissa. Auringonlasku pilareineen vuoden takaa yhdistyi mielenkiintoisesti tuoreeseen kuvaan kuuruohosta.

Aurinko ja Kuu.


Mukavaa vuodenvaihdetta ja toivotaan, että tulevana vuonna on paljon kuvattavaa!

52 views0 comments

Comments


Sari Pietikäinen

Valokuvablogi

bottom of page