top of page
Search
  • Sari Pietikäinen

Kaamoksen värit

Lähdin kokemaan kaamoksen ensimmäistä kertaa elämässäni. Kamala vuosi 2020 vaihtui paljon paremmaksi vuodeksi 2021 Inarin ja Saariselän maisemissa. Kelit reissun aikana oli muuten aika perinteisen pilviset ja harmaat, mutta sunnuntai 3.1. näytti kyllä kaikki kaamoksen parhaat puolet. Päivän ollessa kirkkaimmillaan kävin kuvaamassa Kaunispään huipulla ja nelostien varrella olevalla P-paikalla vähän Saariselän kylän pohjoispuolella.

Kova pakkanen, valkoiset puut ja ilmassa leijuva jääsumu tekivät tunnelmasta ja värimaailmasta varsin erikoisen. Ja niin kauniin. Kaunispään huipulla oli sen verran sumua ilmassa, etten saanut auringon suunnalta mitään järkevää kuvattua. Näköalatorni sensijaan on aina yhtä hyvän näköinen talviasussaan.


Illalla lähdettiin kaverin kanssa revontulijahtiin. Ennusteet eivät olleet hyvät, ja pilviäkin oli hiipinyt taivaalle, mutta vakaasti lupasin, että kyllä me nähdään tulet. Ja niinhän me sitten nähtiinkin. Kivuttiin Aurora-tuvalle makkaranpaistoon, ja siinä tovin aikaa kulutettuamme, kamera löysi taivaalta vihreän kaaren....

Ennen revontulien ilmestymistä ihailtiin kirkasta kuuta ja sen pilviin luomaa värikehää sekä Kvadrantidien meteoriparven tähdenlentoja. Revontulet tulivat kunnolla esiin vasta paluumatkalla tuvalta. Silloin ne oli jo selvästi silmin nähtävissä. Vaikka itselle tulet oli varsin mitättömät, oli ystäväni aivan riemuissaan elämänsä ensimmäisistä. Luonnon omat ilotulitukset on aivan parhaita. Tästä tulee hyvä vuosi. :)

Hyvää uutta vuotta 2021!

30 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Sari Pietikäinen

Valokuvablogi

bottom of page